Vanliga frågor

 • Var ligger vandrarhemmet?

  Med bara 10 min med spårvagnen till centralstationen ligger Kviberg centralt i Göteborg. Hållplatsen ligger 150 meter från receptionen. Kviberg trafikeras med tre olika spårvagnslinjer, 6,7 och 11. Så man behöver aldrig vänta länge! Tar ni med bilen är det 4km till stadskärnan men vi rekommenderar annars att parkera bilen gratis hos oss och ta spårvagnen in till centrum.

 • Vad är era avbokningsregler?

  Ni kan avboka kostnadsfritt ända fram till 2 dagar innan ankomst. Avbokar du senare så kommer ni att bli debiterade för den första nattens logi.

  För bokningar som överstiger 4000kr eller bokning för evenemangsdatum gäller förbetalning. Bokningen kan då avbokas kostnadsfritt fram tills dess att ni betalt fakturan. Avbokning gäller först när den är bekräftad från Kvibergs Vandrarhem & Stugby via telefon eller e-post.

 • Hur betalar vi?

  Om er bokning inte överstiger 4000kr betalar ni vid incheckning. Har ni bokat för en högre summa än 4000kr eller på ett evenemang fakturerar vi er i förskott till er angivna adress eller e-post. Bokningar via bokningskanal så som booking.com eller Expedia har egna avbokningsregler, se din bekräftelse för mer information.

 • Behöver vi städa?

  Vandrarhemmet kan behålla sitt lägre pris genom att gästen sköter mer själv, det innebär att man innan utcheckning sopar sitt golv, viker ihop täcken och slänger sina sopor. Om man hyrt lakan återlämnas även dem i en tvättkorg. Bor ni i stuga behöver ni även diska, moppa och dammtorka efter er innan ni lämnar stugan. Principen är att lämna rummet/stugan i det skick ni mottog det.

  Vill ni slippa städa kan ni välja slutstädning, pris 800kr i stuga och 200kr för rum.

 • Kan vi komma och gå när vi vill?

  När man checkar in får ni en ett nyckelkort som även fungerar till ytterdörren på vandrarhemmet. Ni kan därför komma och gå när ni vill även när receptionen är stängd.

 • Tillåter ni husdjur?

  Vi tillåter inte husdjur i något av våra rum eller stugor.

 • Har ni boende anpassat för rullstol?

  Ett av våra 4-bäddsrum med eget badrum är anpassat för rullstol. Rummet är beläget på våningsplan tre med hiss. Tyvärr stannar inte hissen på våningsplanet för matsalen men någon i sällskapet är välkomna att hämta en bricka med frukostmat till rummet eller ta med till soffgrupperna i entrén. Hissen går till våningsplanet med gästkök om ni önskar förbereda egen frukost eller mat.

 • Har ni rökfria rum?

  Vi har rökförbud i alla rum och stugor samt även utomhus framför entrédörren och på frukostterassen. Runt knuten på vandrarhemmet finns en rökhörna för rökare.

 • Ingår sängkläder?

  Lakan och handuk finns att hyra för 70 kr / 20 kr
  Om du har med dig egna, rena lakan ska dem uppvisas vid incheckning.

  OBS! Inga sovsäckar.

 • När är incheckningen öppen?

  Du kan checka in mellan kl. 14:00 – 20:00 (16.00 på söndagar), om du anländer tidigare kan du lämna dina väskor i vårt bagagerum. Vi har dock ingen bagageförvaring över natten. OBS! Vid ankomst efter kl. 20:00, kontakta oss senast klockan 19.00 för vidare information.

 • Kan vi parkera bilen hos er?

  Vi erbjuder gratis parkering. Vi har ingen bokning av våra platser men det finns gott om platser. Vi erbjuder sex platser för elbilsladdning. Det kostar 3kr/kwh via appen Efuel. Närmast entrén finns en parkeringsplats för rörelsehindrade.

Receptionen har öppet:

Måndag - Lördag 08:00-20:00
Söndag 08:00-16:00

Incheckningen öppnar kl 14:00. Vid ankomst efter våra öppettider kontakta oss på telefon eller e-post före stängning.
Under september pågår arbete i gatan utanför vandrarhemmet då kommunen lägger ner nya avloppsrör. Tillgången av våra parkeringsplatser är då något begränsad. Kontakta receptionen för mer info.

Kvibergs Vandrarhem Göteborg

Detta familjeägda vandrarhem i Göteborg ligger omgivet av grönska, bara 10 minuters spårvagnsresa till Göteborgs centralstation. Det centrala läget i Göteborg samt närheten till spårvagnen gör det lätt att ta sig till stadens alla hörn. Hos oss på Kvibergs Vandrarhem sover du i en bekväm säng och har tillgång till ett välutrustat kök bara ett stenkast från spårvagn, aktiviteter och mängder av kulturella sevärdheter. En perfekt plats att utgå ifrån som turist i Göteborg! Närområdet bjuder på skidome, beachvolleyboll, idrottsmuseeum, gym, motionsspår, klätterdome och boulebanor.