Om Kvibergs Vandrarhem & Stugby

Lagom till friidrotts-VM i Göteborg 1995 öppnade Susanne och Dick med familj Kvibergs Vandrarhem.
De hade då byggt om delar av vandrarhemmet som tidigare varit logement/sovsalar för värnpliktiga.
Under de kommande åren fram till nutid har kontinuerlig renoveringar och tillbyggnader gjorts. Bland annat
en stugby med 22 stugor och en  frukostveranda. Idag är det ca 10 personer som arbetar på vandrarhemmet.
Några färre på vintern och några fler på sommaren.

Bli en av oss

Vi letar alltid efter de bästa medarbetarna, vill du vara en av oss och brinner för gästservice, turism och gillar ett aktivt arbete. Hittar du inte den roll du söker tar vi alltid emot spontanansökningar. Vi har alltid plats för rätt personer i vårt lag!

Just nu söker vi;
– extra personal inför vår och sommar i städ och frukostservering
– en deltidstjänst (75%) kombinerad reception, städ och frukost.

Kontakta oss på info@vandrarhem.com med din ansökan

Kvibergs histora

Kvibergs ägor togs under 1890-talet i anspråk som militärförläggning. Göta Artilleriregemente (A2) som byggdes 1891-1895. De stiliga slottsliknande byggnaderna intill vandrarhemmet. 1948 byggdes huset som nu är vandrarhem men då som var logement för de värnpliktiga. 1962 lades artilleriregementet ned och in flyttade Göta luftvärnsregemente(Lv6). 1992 beslutades att regementet skulle flytta till Halmstad och samlokaliseras med regementet där. Så under 1993-1994 lades all militär verksamhet ned på Kviberg. Lokalerna har därefter hyrts ut till olika företag mestadels inom idrott och föreningar.

 

Kviberg de kommande åren..

Området utvecklas successivt till ett centrum med inriktning på idrott, hälsa och kultur. Ambitionen är att utveckla Kvibergs till att bli Sveriges främsta och mest variationsrika aktivitetsområde.
Idag finns Beachvolleybollhall, Klätterdome, Bordtennisförening, flera skolor och föreningar med mera. Sommaren 2015 invigdes Prioritet Serneke Arena, en multisportanläggning med b.la inomhusskidspår på 1,2km och en fullstor sporthall med läktare för 500 personer. Samma år firade vandrarhemmet 20år! Inom några år påbörjas bygget av en tennishall med utomhusplaner.

sallskap Om oss

Fakta

Byggt år: 1945
Renoverat år:  2011-2013
Antal rum: 37
Antal stugor: 22
Antal våningar: 3 + källare
Matsal: För 54 pers
Konferensrum: 2
Konferensrum: 2

 

 

 

meromgbg2 Om oss

Vi tänker på miljön

År 2011 blev Kvibergs Vandrarhem & Stugby miljöcertifierat av The Green Key, Håll Sverige Rent. Vandrarhemmet verkar för att minimera negativ miljöpåverkan både vid boendet, kiosken och frukostserveringen.
Detta uppnås genom att tillhandahålla så många miljöanpassade och resurseffektiva produkter och i första hand använda miljöanpassade artiklar och kemiska medel.

 

 

allman1 Om oss

Personlig service

Hos oss möts du av kunniga personal som gärna rekommenderar er till det bästa av Göteborg och delar med sig av sina personliga favoriter.

 

 

 

 

 

css.php