rum med badrum
fredag 7 september 2018
14 nya rum

I maj öppnade vi upp 14 helt nybyggda rum. Alla med eget badrum och dubbelsäng. Vi har lagt extra fokus på ljudisolering och inredning för att göra boendet extra bekvämt för dig som gäst. Rummen har två eller fyra sängar. De med fyra har en utfällbar våningsäng från väggen. Perfekt för familjen eller kompisgänget.

göteborg
onsdag 19 oktober 2016
Julstaden Göteborg

I år kommer Göteborg återigen förvandlas till den strålande Julstaden. Här kan du uppleva allt från granrisdoftande julmarknader till stämningsfulla konserter och mycket mer. Självklart blir det även ett kärt återseende av Liseberg i vinterskrud.

bruce ullevi
fredag 17 juni 2016
Stjärnspäckad månad på Ullevi!

Iron Maiden och Bruce Springsteen med bara några veckors mellanrum. Det blir folkfest utan dess like i hela stan. Med över 90 miljoner sålda album är Iron Maiden större än störst. På den kommande mastodontturnén i 35 länder är Göteborg en självklar anhalt för dessa unga kungar. Konserten äger rum den 17 juni.

Bruce Springsteen och Ullevi är en sällsynt lyckad kombination fylld av glädje, rock och ren magi. ”The River Tour” lär bli ännu en musikalisk milstolpe i Ullevis snart sextioåriga historia. Den redan hyllade turnén drog igång i Pittsburg i januari och landar alltså på Nordens största arena Ullevi på Midsommardagen. Konserter den 25 och 27 juni samt den 23 juli.

gotosea5
onsdag 24 februari 2016
GO TO SEA – EN HYLLNING TILL HAVET

Den 23-27 februari är det återigen dags att hylla havet i årets upplaga av Go to Sea. Följ med på en matvandring, låt barnen klappa havet eller besök någon av våra soppcontainrar där det serveras rykande varm soppa. Gå på ett lunchseminarium om hållbart hav, prova på fiske eller välj från restaurangernas specialmenyer under en vecka när Göteborgs kockar gör sitt yttersta för att imponera. Tina upp bland vänner och njut av allt som ordnas på stan.

Tillsammans hyllar vi havet.

Halloween15DP_870
onsdag 28 oktober 2015
Halloween!

Liseberg spänner sina kreativa muskler och bjuder in till en gastkramande helhetsupplevelse – Halloween på Liseberg. Med den påhittighet och kreativitet som kännetecknar Liseberg genomgår nöjesparken en fullständig förvandling. Under höstlovet väntar, utöver karuseller och berg- och dalbanor, allt från barnsligt bus med godisregn och discodans i barnvänliga Kaninlandet till total fasa i hårresande skräckhus.

Bokmassan_logo
måndag 31 augusti 2015
Bokmässa 24-27 september

Den ungerska litteraturen i centrum. Särskilt fokus på yttrandefrihet och isländsk litteratur. Där är huvuddragen i Bokmässans seminarieprogram som i år omfattar 388 programpunkter med 780 medverkande från 31 länder.
24-27 september på Svenska Mässan.

trädgårdsföreningen-midsommar
onsdag 17 juni 2015
Midsommar!

I Göteborg är det midsommarfirande på flera ställen. I trädgårdsföreningen, slottskogen och på Liseberg. Eller varför inte ta en av skärgårdsbåtarna ut till Styrsö och fira i skärgårdsmiljö på Styrsö Bratten. Vill ni hellre fira i slottsmiljö har Gunnebo Slott i Mölndal ett eget firande.

lisebergs entré vår i göteborg
fredag 15 maj 2015
Vårtider!

Under våren händer det mycket i Göteborg. Liseberg har slagit upp portarna med årets nyhet Mechanica.  Besök Universeums uställning med mammutar. Eller beundra de blommor som redan börjat blomma i Botaniska trädgården. Våran vårfavorit för en lugn stund är att promenera i klippanområdet och fika på konstkafét där man kan titta ut över hamninloppet och Älvsborgsbron.

horseshow
onsdag 18 februari 2015
Gothenburg Horse Show 25 feb-1mars

I slutet av februari kommer världseliten till Göteborg för att tävla med sina bästa hästar i vad många anser vara en av de bästa hästtävlingarna i världen – Gothenburg Horse Show!

vägarebete
onsdag 18 februari 2015
Vägarbete

Vägarbete på Lillla Regementsvägen gällande från och med 1 februari. Trafikkontoret ska bygga om Lilla Regementsvägen och utöka den med gång- och cykelbana samt plantera träd längs med vägen. Arbetet beräknas börja den 1 februari och pågå i två månader. Medan arbetet pågår är den del av vägen som går förbi kiosken, restaurangen samt marknaden.  Vi hänvisar under tiden till Markententerivägen och att följa de oranga skyltarna för alternativ väg fram till vandrarhemmet.css.php