frukost11 INFO
frukost3 INFO

Funderar du på något inför ditt besök på Kviberg?
Vi hoppas att du hittar svaren här.

Läget

Med bara 9 min med spårvagnen till centralstationen ligger Kviberg centralt i Göteborg. Hållplatsen ligger 150 meter från receptionen. Kviberg trafikeras med tre olika spårvagnslinjer, 6,7 och 11. Så man behöver aldrig vänta länge! Tar ni med bilen är det 4km till stadskärnan men vi rekommenderar annars att parkera bilen gratis hos oss och ta spårvagnen in till centrum.

Wifi

En kod finns på anslagstavlan i entrén för att få tillgång till gratis WiFi. Där finns även en instruktion om hur man kopplar upp sig. Nätverket är tillgängligt i hela vandrarhemmet och stugorna.

Bagagerum

Ja, det går bra att låsa in sin väska innan eller efter incheckning. Tyvärr finns det inte plats för grupper att lämna in sitt bagage. Då hänvisar vi till centralstationens bagageförvaring i skåp.

Parkering

Parkeringen är gratis men på lördag och söndag behövs p-tillstånd som hämtas i receptionen. Det finns gott om parkeringsplatser för alla gäster.

Avbokningsregler

Ni kan avboka kostnadsfritt ända fram till 3 dagar innan ankomst. Avbokar du senare så kommer ni att bli debiterade för den första nattens logi. För grupper samt förbetalda bokningar gäller andra avboknings-regler. Avbokning gäller först när den är bekräftad från Kvibergs Vandrarhem & Stugby via telefon eller mail.

Betalning

Om er bokning inte överstiger 4000kr eller inför en evenemangsperiod betalar ni vid incheckning. Har ni bokat för en högre summa än 4000kr eller på en evenemangsperiod fakturerar vi er i förskott till er angivna adress eller e-mail.

Ni kan betala kontant i SEK eller med alla större bank- och kreditkort (Visa, Mastercard osv) men inte med American Express.

Egen nyckel till dörren

När man checkar in får ni en ett nyckelkort som gäller i ytterdörren dygnet runt så ni kan komma och gå som man vill.

Städning

Vandrarhemmet kan behålla sitt lägre pris genom att gästen sköter mer själv, det innebär att man innan utcheckning sopar sitt golv, viker ihop täcken och slänger sina sopor. Om man hyrt lakan återlämnas även dem i en tvättkorg. Bor ni i stuga behöver ni även diska, moppa och dammtorka efter er innan ni lämnar stugan. Principen är att lämna rummet/stugan i det skick ni mottog det. I stugan kan ni välja till slutstädning, pris 800kr.

Gästköket

I köket finner ni två spisar med ugn, två microvågsugnar, tre kylar, en frys och diskho, kaffekokare och vattenkokare. Porslin, bestick och kastruller till låns för vandrarhemmets gäster. Samt flera bord och stolar så klart!

Frukostbuffé

På buffén finner ni:
Cornflakes och branflakes
Müsli som du blandar själv
Fil, yoghurt och mjölk
Jordgubbssylt
Nygräddade frallor, rostbröd, surdegsbröd och grovt bröd
Knäckebröd och skorpor
Apelsin- och björnbärsmarmelad
Skinka, leverpastej, salami, ost och räkost
Ägg och Kalles kaviar
Skivad tomat, paprika, gurka och saltgurka
Apelsinjuice och äppeljuice
Kaffe, olika sorters te och varm choklad

Och en kaka till kaffet!
Är du gluten- eller laktosintolerant säg till vid bokning så ordnar vi alternativen åt dig.

Affär

Receptionen har även en kiosk där ni kan köpa, glass, godis, dricka samt nödvändigheter så som tandborste och schampo. Här kan du också köpa en god cappuccino eller espresso. Det är en 15min promenad till närmaste ICA-nära butik.

Uteplats

Framför  vandrarhemmet och i stugbyn finns det gott om grönytor och utemöbler. Här kan ni sola och grilla. Grillar och spel finns att låna!

Aktiviteter

Det finns en stor bastu som rymmer upp till 8 personer. Det kostar 100kr/h och bokas i receptionen.
I bottenvåningen på huvudbyggnaden kan man spela bordtennis, rack och boll lånas ut i receptionen.

Vilka är era regler?

Vi har några enkla regler för allas trevnad. Efter klockan 23.00 ska det vara lugn och ro så de som vill sova ska få möjlighet till det. Det är  förbjudet att röka inomhus. I sängarna måste det vara bäddat med lakan, påslakan och örngott. Sovsäck är inte tillåtet. Och gör man sig skyldig till någon skada på vandrarhemmets tillhörigheter blir man även skyldig att betala skadan.

Enkelrum

Boka enkelrum kan ni göra under stora delar av året. Under högsäsong, maj – september har vi endast ett fåtal enkelrum till uthyrning.

Är anläggningen handikappsanpassad?

I vandrarhemmet finns en trapp-hiss till alla plan. Tyvärr är inte badrummen anpassade för rullstol i dagsläget. En stuga är special byggd för att vara handikappsanpassad för rullstol med breda dörrar, lågt kök och anpassat badrum.

Våra sköna sängar

Våra rum och stugor har sköna resårsängar. I vandrarhemsrummen är det våningssäng medans i de rum med eget badrum har dubbelsäng samt en utfällbar våningssäng. Stugorna har en våningssäng, en enkelsäng och två bäddar i soffan.

Husdjur

Tyvärr tillåter vi inte husdjur i något av våra rum eller stugor.

Göteborg City Card

I receptionen kan ni köpa kort för 1 dygn eller 2 dygn, för vuxen och för barn. För mer information kika in på turistbyråns hemsida goteborg.com

Spårvagnsbiljetter

I receptionen kan ni köpa 1-dygns och 3-dygnskort. Enkelresa kan ni enkelt köpa med kort eller mynt ombord på spårvagnen.

css.php